Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

KNIHA: Z Divokého západu přichází DIVOKÉ ČASY G. F. Ungera

Mimořádné a jubilejní vydání kultovního westernu vychází u příležitosti oslav 25 let existence nakladatelství MOBA.
Přidat na Facebook
Brněnské nakladatelství MOBA slaví čtvrt století od svého založení. Překvapením a dárkem pro čtenáře zcela mimo ediční plán je jubilejní vydání legendárního westernu Gerta F. Ungera DIVOKÉ ČASY, které z originálu Die Canons přeložil do češtiny Marek Pavka.

Autorův život by sám o sobě vydal na dobrodružný román. Držitel titulu mládežnický mistr Německa v plavání a obdivovatel Jacka Londona, Marka Twaina či Louise L'Amoura se dobrovolně pod vlivem propagandy přihlásil do armády a během druhé světové války pracoval na ponorkách jako mechanik. Po propuštění z britského zajetí se postupně z dělnických pozic vypracoval a řídil velké stavební projekty a zároveň psal. Čtyři roky po válce vyhrál regionální literární soutěž, která mu pomohla v nastartování spisovatelské kariéry. Jen westernových románů napsal více než 650. Postupně jeho romány začaly vycházet po celém světě, nejvíce ceněné jsou překlady pro čtenáře v USA. Podle posledních čísel bylo vydáno přes 300 miliónu kopií knih autora, který zemřel již před 11 lety. Počet se neustále zvyšuje díky dotiskům, kterých se čtenáři dožadují ve všech možných jazycích.

DIVOKÉ ČASY, Gert F. Unger
Příběh krásné Sue Canonové a jejích tří synů, kteří se rozhodli strhnout na sebe moc nad Missouri a udržet si ji. Za vytčeným cílem šli úporně, tvrdě a neohroženě. S pomocí najatých pistolníků ničili každou konkurenci a zlomili každý odpor. Podpláceli politiky, městské rady i maršály, a tak během několika let vzrostl jejích vliv a moc nezměrně. Žádný strom však neroste do nebe. Bezohledné počínání bratrů Canonových se nakonec obrátilo proti nim - vzbudili postupně takovou nenávist, že jim přivodila krutý pád...

Dnes také vychází nový detektivní román klasika severské krimi Håkana Nessera a další případ detektiva Van Veeterena MŰNSTERŮV PŘÍPAD, který do češtiny z originálu Münsters fall přeložila Helena Matochová.



MŰNSTERŮV PŘÍPAD, Håkan Nesser
Když čtyři důchodci slaví výhru v loterii, teče alkohol proudem. Závratná radost však netrvá dlouho. Pár hodin po bujaré oslavě je totiž jeden ze seniorů nalezen mrtvý. Byl ubodán zezadu přímo ve svém bytě. Případu se ujímá komisař Münster, neboť Van Veeteren si vzal na rok volno a věnuje se poklidné práci v antikvariátu. Nikdo z jeho kolegů však nevěří, že by dokázal s vyšetřováním jen tak přestat. A opravdu, brzy se na něj Münster obrací s prosbou o radu, protože případ je čím dál záhadnější. Po nějaké době se k činu přizná vdova po zavražděném. Van Veeteren si je však jistý, že ta žena lže...



Červencové tituly z nakladatelství MOBA:
12. 12., Vítězslav Jareš (spoluautor scénáře seriálu Kriminálka Anděl), thriller
Prokletí brněnských řeholníků, Vlastimil Vondruška, historická krimi, 2. vydání
Případ holasické lásky, Stanislav Češka, historická krimi
Druhou nohou v hrobě, David Nedoma, historická krimi
Klasikové v nedbalkách, Jan Bauer, literatura faktu
Chytrá žena pro manžela přes plot skočí, Alena Jakoubková, ženský román, 2. vydání
Vdaná potvora, Petra Nachtmanová, ženský román
Z tebe peklo ráj, Václav Gruber, román
Láskyplná smrt, Stanislav Češka, edice Původní česká detektivka
Nové případy četnické pátračky, Ladislav Beran, edice Původní česká detektivka

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 20. 7. 2016 08:00
Chovancová, Michaela. 2016. KNIHA: Z Divokého západu přichází DIVOKÉ ČASY G. F. Ungera. Vychytané.cz. [Online] 20. 7. 2016. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=10511. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/KNIHA:-Z-Divokeho-zapadu-prichazi-DIVOKÉ-CASY-G.-F.-Ungera
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.111s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.138.119.142
Serverový čas: sobota 27. července 2024 03:56