Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Fotbal: V sobotu do Zlína přijede Mladá Boleslav!

V sobotu přijede na zlínskou Letnou velmi atraktivní soupeř. K přímému souboji o sedmé místo vyzve Tescoma vzmáhající se Mladou Boleslav, která v posledních dvou kolech pod novým koučem Katrlem Stannerem neztratila ani bod, a v tabulce šplhá do horních příček, kam svou kvalitou bezpochyby patří.
Přidat na Facebook
Úvod sezony však fotbalistům z města automobilů příliš nevyšel. Po pěti zápasech se nacházeli s bilancí jediné výhry, dvou remíz a dvou porážek na sedmém místě tabulky a na vedoucí Slavii ztráceli už v tu chvíli deset bodů. Ambiciózní klub proto neváhal a po čtyřech měsících ukončil svou spolupráci s trenérským nováčkem v 1. Gambrinus lize Luďkem Zajícem, jenž se s funkcí hlavního kouče musel rozloučit.

O změně trenéra rozhodlo představenstvo středočeského fotbalového klubu bleskově - první zářijové pondělí byl odvolán Zajíc a v úterý již vedl trénink boleslavského týmu protřelý kouč Zdeněk Ščasný. Někdejší kouč Sparty, Žižkova, Mostu, ale třeba i Panathinaikosu Atény a OFI Kréta dal během reprezentační pauzy mužstvo dohromady a výsledkem byly tři výhry a jedna remíza ze čtyř zápasů. Na štítu mladoboleslavské družiny v té době skončili i Sparta nebo Brno. V následujících sedmi zápasech však Středočeši až do konce podzimu neokusili radost z vítězství.

Začátkem jara naznačil určité zlepšení. Po remíze s Jabloncem přišly výhry nad Kladnem a Českými Budějovicemi, ovšem nečekaná prohra v Mostě vrátila mužstvo zpátky na zem. Následovala domácí porážka se Spartou Praha a trenéru Ščasnému došla trpělivost. Klubovému vedení nabídl po zápase rezignaci. Hlavní důvody byly dva: další vykázání na tribunu v zápase se Spartou, v této sezoně už čtvrté, a žalostná hra jeho celku v posledních kolech. Ščasný vedl Středočechy v šestnácti zápasech s vyrovnanou bilancí pět výher, pět porážek a šest remíz. V lize má dosud bilanci 187 utkání s 83 vítěznými a 44 prohrami.

Mezi celky, které dokázaly využít slabší boleslavské formy během podzimu, byl i Zlín. Po brance Libora Žůrka a výtečném výkonu gólmana Baránka zvítězila Tescoma 1:0. Mladou Boleslav porazila i loni na jaře ve čtvrtfinále domácího poháru 2:1. Na branku Libora Žůrka sice ještě hosté odpověděli, ale na gól Bronislava Červenky z nastaveného času už nikoliv. O týden dříve ale Středočeši zlínský stadion vyplenili, když v televizním duelu zvítězili 2:0.

Nyní se oba celky nacházejí na úspěšné vlně. Mladá Boleslav získala pod vedením nového trenéra Karla Stannera, jenž k A-mužstvu přešel z týmu tamní juniorky, plný počet šesti bodů. Podobně úspěšná byla i Tescoma. Mezi výhry v Jablonci a Olomouci se vešla ještě domácí bezbranková remíza s Viktorií Žižkov. O aktuální formě obou týmů svědčí i nominace hned tří fotbalistů z každého mužstva do hvězdné jedenáctky 25. prvoligového kola. Z Mladé Boleslavi se v ní nacházeli Rolko, Rajnoch a Řezníček, Zlín reprezentovali Kořínek, Zbožínek a Šmahaj.

Zdroj: Robert Štach
www.FCTescomaZlin.cz
majkl
(Michal Gaja)
pátek 18. 4. 2008 08:00
Gaja, Michal. 2008. Fotbal: V sobotu do Zlína přijede Mladá Boleslav!. Vychytané.cz. [Online] 18. 4. 2008. [Citace: 24. 10. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1047. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Fotbal:-V-sobotu-do-Zlina-prijede-Mlada-Boleslav!
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.032s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.116.89.187
Serverový čas: čtvrtek 24. října 2024 11:49