Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Kniha: Temný psychothriller LEŽ od autorky C. L. Taylor v češtině

Jenom v Británii se ho prodalo přes půl miliónu výtisků.
Přidat na Facebook
„Tato kniha mi připomíná Pláž. Jen je temnější a napínavější. Na člověka až padne klaustrofobie.” Čtenářská recenze z Británie.

S největší pravděpodobností to bude jejím vzděláním… C. L. Taylor dokáže brilantně pracovat s lidskou psychikou a vybičovat srdeční tep až na pokraj kolapsu. K tomu jí rozhodně napomáhá titul psycholožky, který získala na University of Northumbria. Mezi britskými autory tohoto žánru je považována za naprostou špičku – jenom thrilleru LEŽ se v Británii prodalo přes půl miliónu výtisků!

C. L. Taylor psala od dětství, ale do skutečného literárního světa se dostala teprve díky vítězství v tvůrčí soutěži, kterou vypsala BBC. Na svém autorském kontě má bezpočet cen, jež získala především za svou povídkovou tvorbu. Teprve pak se odhodlala k napsání prvního románu.

Její první český překlad vydává nakladatelství DOMINO, jehož majitelka Karin Lednická ke knize dodává: „Jsem pyšná na to, že nakladatelství DOMINO mohlo obohatit své autorské portfolio o tak významnou autorku, jakou je C. L. Taylor. LEŽ je thriller naprosto výjimečný ve všech ohledech, opravdová lahůdka pro milovníky tohoto žánru. Už jsem ji samozřejmě před časem četla, ale ještě dnes mi z ní naskakuje husí kůže.“

LEŽ, C. L. Taylor
Jane Hughesová je se svým životem naprosto spokojená. Bydlí v malé vesnici ve Walesu, má milujícího partnera a zajímavou práci ve zvířecím útulku. Taková idylka, řeklo by se. Věc má ale háček: celý její život je lež. Jane Hughesová ve skutečnosti neexistuje.

Před pěti lety se společně s přáteli vypravila na cestu do Nepálu. Od pobytu ve svobodomyslné komunitě vysoko v horách si každý z nich sliboval něco jiného, ale pro všechny to měl být důležitý životní milník. Vlastně se jím stal, ale v docela jiné podobě, než si představovali. Brzy po příjezdu začnou pozorovat znepokojivé věci a události gradují až k okamžiku, kdy začnou umírat lidé. Jane se podařilo přežít. S novou identitou se snaží na děsivé události zapomenout, ale kdosi jí v tom chce zabránit. Ten člověk ji pronásleduje a děsí: zjevně ví, co se tenkrát v Nepálu stalo. A nenechává Jane na pochybách, že nepřestane, dokud nebude její život v troskách.

LEŽ, C. L. Taylor z originálu The Lie do češtiny přeložila Zuzana Pernicová.

Ohlasy se zahraničí:
„Temný a až nesnesitelně napínavý thriller.“ The Sun
„Když jsem dočítala Lež, srdce mi tlouklo jako o závod. Ta kniha je tajemná, strašidelná a plná nečekaných zvratů.“ Rowan Coleman, autorka bestselleru Kniha vzpomínek
„Neskutečně čtivá a infarktové stavy navozující kniha - to je Lež.” Sunday Express
„5 hvězdiček z 5! Bude vám běhat mráz po zádech.” Woman Magazine
„Excelentní psychologický thriller.” Heat Magazine
„Ta kniha je napěchovaná nečekanými dějovými zvraty, které vám zásadně zvýší krevní tlak.” Claire Frost, Fabulous Magazine



Další červnový titul z nakladatelství DOMINO:
SKLÁDAČKA, John Lutz - sériový vrah, který ze svých obětí vytváří skládačky. A známý detektiv Frank Quinn, který se snaží a musí poskládat celý případ dřív, než šílený pachatel udeří znovu.

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 15. 6. 2016 08:00
Chovancová, Michaela. 2016. Kniha: Temný psychothriller LEŽ od autorky C. L. Taylor v češtině. Vychytané.cz. [Online] 15. 6. 2016. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=10431. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kniha:-Temny-psychothriller-LEZ-od--autorky-C.-L.-Taylor-v-cestine
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.111s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.142.173.73
Serverový čas: neděle 8. září 2024 02:17