Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Kohout plaší smrt už 20 let. A slaví ve velkém!

Liberecká kapela Kohout plaší smrt letos oslaví 20 let na scéně. Při té příležitosti vznikl k písni Optimista klip a na podzim vyjde nové EP. Dlouhou historii kapely pak členové sepíší do knihy, kterou spolu s EP pokřtí v říjnu v libereckém klubu Bunkr. Jako hosté vystoupí kapely E!E, Punk Floid, V.H.S. a další.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Kohout plaší smrt: křest knihy
sobota 22. října 2016 21:00
(konec +- neděle 23. října 2016 04:00)
Klub Bunkr
Liberec (CZ)
Kapela pojmenovaná podle básnické sbírky Františka Halase odehrála od svého vzniku v roce 1996 přes 700 koncertů doma i v zahraničí, vydali celkem 4 studiová alba a natočili stejný počet videoklipů. Za tu dobu se proměňovalo jak osazenstvo, tak zvuk. Pravověrný punk se postupně změnil v crossover a na novém albu je dokonce i taková nálepka zavádějící.

Ukázka: http://www.kohoutplasismrt.cz/index.php? option=com_phocadownload&view=category&id=7:2016-singl-optimista&Itemid=272

„Už nás žánrové škatulky přestaly bavit. A nový věci vlastně ani nálepkovat nejde. Na punk je to moc melodický a na rádiovej mainstream zase moc odvázaný,“ popisuje basák Krtek nové EP, které – stejně jako chystaná kniha – nese název „Nejlepší by bylo mít tučňáka ve vaně...“. Pět nových písní vypustí kapela do světa 15. června, pokřtí je ale až 22. října v libereckém klubu Bunkr.

„Optimistou není lehký být“
Alespoň to kapela tvrdí v klipu k nové písni Optimista. Svým osobitým humorem si berou na paškál všechny, kteří si odmítají připustit, že změna je život. Klip představuje členy kapely jako hodné a trochu poťouchlé kmotříčky, kteří se rozhodnou rozhýbat nudný život usedlého, ale nespokojeného doktoranda. Nebyli by to ale Matěj, Krtek, Honza a Béba, aby vše neskončilo úplně jinak.

Role doktoranda se zhostil Tomáš Vohradský z UDG, dvojroli sexbomby/doktorandky pak ztvárnila zpěvačka Jitka Moulisová známá ze soutěže X-Factor.
Klip a singl vyjdou 10. května.



Křest klipu se uskuteční 18. června v rámci festivalu Hrádecké Rockové Léto. Událost na FB: http://www.facebook.com/events/552852221556071/

Historie, která vydá na knihu
Kapela se v rámci oslav nespokojila pouze s EP a klipem. Rozhodli se, že dlouhou historii sepíší a vydají knižně. Biografie svým názvem „Nejlepší by bylo mít tučňáka ve vaně...“ odkazuje na jeden historický text kapely. Kromě vzpomínek zakládajících, minulých i současných členů se fanoušci mohou těšit na řadu kapelních historek, kompletní texty písní či archivní fotografie. Ke knize bude také přiložen flash disk s nejnovějším EP.
Kniha vyjde letos v říjnu v nakladatelství Maťa a bude k dostání ve vybraných českých a slovenských knihkupectvích.

Kohout plaší smrt na sítích
Web: www.kohoutplasismrt.cz
Facebook: http://www.facebook.com/Kohout-plaš%C3%AD-smrt-166706016504/
Bandzone: http://bandzone.cz/kohoutplasismrt
Youtube kanál: http://www.youtube.com/user/krtekk1#p/u

Dodala: Martina Jablanovská
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 7. 6. 2016 08:00
Chovancová, Michaela. 2016. Kohout plaší smrt už 20 let. A slaví ve velkém!. Vychytané.cz. [Online] 7. 6. 2016. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=10366. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kohout-plasi-smrt-uz-20-let.-A-slavi-ve-velkem!
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.098s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.227.79.146
Serverový čas: neděle 8. září 2024 02:11