Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Kuře pomůže letos více dětem!

Kuře vstoupilo do dospělosti s miliony na kontě, které pomohou znevýhodněným dětem zlepšit kvalitu života. Pomáhat Kuřeti a dětem může každý a po celý rok.
Přidat na Facebook
POMOZTE DĚTEM, společný projekt České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti, oslavil osmnáct let existence. A slavit Kuře rozhodně mohlo. Za uplynulá léta rozdělilo více než 204 milionů korun, v posledním ročníku k nim přibylo dalších téměř osm milionů korun. Tedy o necelý milion více než v roce předchozím. Nejvíce peněz se podařilo vybrat od firemních dárců (tři a tři čtvrtě milionu korun), následovaly oblíbené DMS (více než dva miliony), dále pak výtěžek z prodeje broží v rámci PEŘÍČKOVÉHO DNE, individuální dary atd.

Kuře může rekapitulovat a zároveň usiluje o nové způsoby pomoci.

Od 18. ročníku je přenastaven nový způsob přerozdělování peněz. Aktuálně bude podpořeno 27 ročních projektů napříč celou republikou (více na www.pomoztedetem.cz/top-50/). Peníze budou organizace čerpat od 1. 7. 2016 až do 30. 6. 2017. Nezapomene se ani na individuální projekty, kde budou prostředky rozdělovány v průběhu roku ve třech kolech (většinou slouží pro konkrétní děti jako okamžitá pomoc na nákup pomůcek, ozdravné pobyty, lékařskou péči apod.).

Poprvé v historii sbírky se letos 1. dubna konal PEŘÍČKOVÝ DEN – po celé republice bylo možné zakoupit symbolické žluté pírko a přispět tak na konto POMOZTE DĚTEM. Zajímavostí je, že s výrobou originálních peříčkových broží pomáhali ženy i muži v několika českých věznicích.

Patronka Kuřete Marie Doležalová přichází s dalšími nápady, jak obohatit kuřecí kasičku. Kromě dobročinného bazárku, při kterém s kolegy z Divadla na Fidlovačce prodávali pečlivě vybrané kousky ze svých šatníků, uspořádala v průběhu roku několik šansoniérových večerů, na nichž bez nároku na honorář vystoupily známé osobnosti. Po veleúspěšné Májové Šansoniéře v holešovické La Fabrice, která Kuřeti vynesla 133 tisíc korun, se nyní chystá Šansoniéra další – 12. června v rámci Vyšehraní.

S chutí do ročníku devatenáctého! Sbírkové konto je již otevřené!

Vybírat prostředky na pomoc dětem však Kuře bude samozřejmě po celý sbírkový rok.

Kromě známých způsobů, jak POMOZTE DĚTEM podpořit, lze využít i řadu nových cest. Níže uvádíme veškeré možné způsoby, více informací naleznete na www.pomoztedetem.cz:

- Zaslání dárcovské SMS (DMS) ve tvaru „DMS KURE“ na číslo 87 777 nebo roční DMS: SMS ve tvaru „DMS ROK KURE“ na číslo 87 777
- Převod darované částky na účet 505 333 505/5500
- Smluvní dárcovství určené všem firmám, společnostem, právnickým i fyzickým osobám, umožňující darovat libovolnou částku (daňově zvýhodnění dárců)
- Partnerství poskytující Kuřeti finance či významné služby
- Spojenectví umožňující uspořádat pro Kuře sbírkovou akci
- Členství v Klubu přátel Kuřete
- Hodina dětem – motivujte kolegy a společně věnujte hodinovou mzdu
- Poskytnutí bezplatné služby – i nefinanční pomoc je významná a potřebná
- Koupě vstupenky na Šansoniéru Marie Doležalové a jejích přátel z řad herců
- Koupě knihy Marie Doležalové Kafe a cigárko – na kuřecí konto jde 20 Kč z každého prodaného výtisku

Najděte to v sobě, dívejte se, bavte se a nezapomeňte přispět na sbírkové konto POMOZTE DĚTEM. PÍRKO K PÍRKU – MÁME VELKOU SBÍRKU.

Veškeré informace hledejte na www.pomoztedetem.cz

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 25. 5. 2016 08:00
Chovancová, Michaela. 2016. Kuře pomůže letos více dětem!. Vychytané.cz. [Online] 25. 5. 2016. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=10327. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kure-pomuze-letos-vice-detem!
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.121s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.138.69.153
Serverový čas: sobota 27. července 2024 08:13