Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

FÉNIX - nový baletní projekt Adély Stodolové

Pražskou premiéru bude mít 14. června ve VENUŠI VE ŠVEHLOVCE
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
FÉNIX
úterý 14. června 2016 21:00
(konec +- středa 15. června 2016 04:00)
Venuše ve Švehlovce
Praha (CZ)
Pod křídly STK THEATRE CONCEPT – produkční společnosti, kterou zastřešují Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský, tedy režisérské duo SKUTR, a Adéla Stodolová – se ukrývá nový projekt s názvem FÉNIX.

V předpremiéře se v Praze již představil, tentokrát se do VENUŠE VE ŠVEHLOVCE vrací v plné síle, aby si zde odbyl oficiální pražskou premiéru v úterý 14. června.

Adéla Stodolová známá zejména z projektů nonverbálního divadla, současného cirkusu a tance - např. Muži, Ženy, Malá smrt – přichází s novým představením FÉNIX. Stejně jako v předchozích projektech obsadila Zuzanu Stavnou, ale také Renátu Martinovou, Veroniku Kohútovou, Lindu Caridad Fernandez Saez, Jindřicha Panského a Jaroslava Ondruše.

Na FÉNIXe se můžete přijít podívat v úterý 14. 6. do Venuše ve Švehlovce, předprodej goout.cz nebo ticketart.cz

FÉNIX
Nasbírá skořici, nardový olej a myrhu a vytvoří z nich lůžko. Uloží se v něm a vydechne naposled. V plameni ohně. Zbyde jen popel. Jenom žhnoucí popel. Takový zvláštní zvuk. Takové záblesky...

Fénix, ohnivý bájný pták, který se jednou za pět set let znovu zrodí z popela.

A je tu stařec a dívka a chlapec, muž a žena, život končící a věčný začátek. V popelavém kruhu se rodí vášeň a umírá moudrost.

Adéla Stodolová se vydává skrze přítomnost lidí do legendy minulosti. Se svým osvědčeným týmem spolupracovníků znovu zkoumá podstatu energie, která rodí vášeň mezi mužem a ženou, životem a smrtí.

Režie: Adéla Stodolová, Hudba: Petr Zeman, Kostýmy: Eva Suchánková, Scéna: Adéla Stodolová, Lightdesign: Michael Bláha, Produkce: Pavla Klouzalová

Na ukázku z FÉNIXe se můžete podívat zde:



Projekt vznikl za podpory MHMP, MK ČR.

Adéla Laštovková Stodolová je výrazný režijní i interpretační talent v oblasti nonverbálního divadla, současného cirkusu a tance. Absolvovala Konzervatoř Duncan Centre, a poté studovala pod vedením profesora Ctibora Turby na Katedře nonverbálního a komediálního divadla HAMU. V současné době vyučuje na Katedře alternativního a loutkového divadla DAMU. Kromě interpretační činnosti se věnuje vlastním autorským projektům (Za tím - 2002, Všechna jediná- 2002-2003, It´s lovely-2004 , či Malá Smrt - 2008). První úspěchy slavila již se svým absolventským představením Všechna jediná (2002), které jí vyneslo Cenu Divadelních novin v kategorii alternativní divadlo a získalo i několik ocenění na zahraničních festivalech. V současné době spolupracuje s režisérským tandemem SKUTR - pod hlavičkou STK Theatre Concept již vznikly inscenace Muži (nominování na inscenaci roku v anketě Divadelních novin) a Ženy. Mezi její nejnovější práce patří režie inscenací Poslední papež a Přirození pro A studio Rubín, NOs, který vznikl v rámci festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem či choreografie inscenace Mauglí pro Divadlo Kalich.

Adéla Stodolová k FÉNIXovi:

Kdy jste se poprvé setkala s legendou o Fénixovi?
Věděla jsem, že existuje bájný pták, jehož brka mají kouzelnou moc, a žije osamocen hluboko v lese. Ale jméno Fénix jsem si s tímto ptákem spojila až minulý rok. Ondřej Nosálek komentoval moji tehdy náročnou životní situaci jako zrození nového Fénixe. A tam vznikla myšlenka vytvořit projekt o vstávání z popela. O víře v to, že cokoli co v životě končí jakkoli bolestně, přináší něco nové, co nás posouvá vpřed. Nový život, nové cesty....

Bude autorský projekt Fénix v něčem navazovat na Vaši předchozí trilogii Malá smrt, Muži a Ženy?
Předchozí projekty vždy souvisely s tím, čím jsem v životě procházela. U autorských projektů se mi nestává, že by mě oslovovala témata, která se nedotýkají vztahů. Je to pro mě oblast, která je absolutně nevyčerpatelná :)

A to z jakéhokoli úhlu pohledu. Fénix tedy není výjimkou. Navazuje na Trilogii tím, že je znovu částečně autobiografický - hlavním tématem je vztah muže a ženy a novým pohledem na změny, které se jim udály, ale také jejich setkání se stářím a smrtí.

Další představení STK THEATRE CONCEPT :
14. 6. Fénix, Venuše ve Švehlovce (Slavíkova 22), 19:30, pražská premiéra
19. 6. NICK, Festival evropských regionů Hradec Králové, 17:00, Studio Beseda

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 24. 5. 2016 08:00
Chovancová, Michaela. 2016. FÉNIX - nový baletní projekt Adély Stodolové. Vychytané.cz. [Online] 24. 5. 2016. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=10318. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/FÉNIX---novy-baletni-projekt-Adely-Stodolove
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.135s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.22.70.137
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:34