Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Dívčí duo BOY naplní Palác Akropolis pozitivní energií

Dost už bylo melancholických mladíků s kytarami! Německo-švýcarské dívčí duo BOY, které zahraje 9. června v Paláci Akropolis, nabízí úplně jinou podobu současné nezávislé hudby - jejich optimistický indie pop dýchá radostí ze života.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Femme Fatale: BOY
čtvrtek 9. června 2016 19:30
(konec +- pátek 10. června 2016 02:30)
Palác Akropolis
Praha (CZ)
BOY mají za sebou dvě desky, s nimiž slavily úspěchy v německy mluvících oblastech nebo v Japonsku. České publikum je může objevit díky koncertní sérii FEMME FATALE.

Nenechte se zmást jménem, BOY jsou dvě mladé ženy z Hamburku - zpěvačka Valeska Steiner a baskytaristka Sonja Glass, které dělají anglicky zpívaný hymnický indie pop plný pozitivity. „Představte si mix elegance Phoenix, spontánnosti Feist a emoční hloubky Bon Iver,“ píše se o nich v tisku, BOY jsou ale samozřejmě originálem, který nelze rozebrat na atomy vlivu. Svoji českou premiéru si odbudou 9. června v Paláci Akropolis v rámci Femme Fatale.

Potkaly se před deseti lety v Hamburku na vysoké škole zaměřené na performativní umění. Zatímco první jmenovaná už měla za sebou několik rockových kapel, druhá vystudovala hru na čelo. Popovou melodičnost a rockový tah na bránu spojily a jejich hudba stojí někde mezi těmito žánry. Po letech hraní v klubech je v roce 2011 objevil populární německý zpěvák Herbert Grönemeyer a podepsal pro svůj label Grönland Records.

Debutové album BOY nazvané Mutual Friends je plné nakažlivě chytlavých písniček o obyčejných věcech. Rychle se dočkalo i mezinárodní distribuce a získalo hlavní cenu pro nelepší debut v European Border Breakers Award. V roce 2013 se skladba Little Number objevila v jedné japonské reklamě a následně se nečekaně prodrala i do první pětky japonského singlového žebříčku, kde se obyčejně zahraniční interpreti příliš neobjevují.

S druhým studiovým albem dívky z BOY nijak nespěchaly a nechaly materiál uzrát. Vyplatilo se, We Were Here v čele se stejnojmenným singlovým hitem potvrzuje, že jejich písničkářství dospívá, pořád ale zní stejně intuitivně a přirozeně jako na začátku. „Je to deska o návratech a začátcích, nadějích a snech. Chceme dělat hudbu, která je pozitivní a plná naděje.“ říká Valeska. „Hudba by měla být i o něčem jiném než jsou zlomená srdce a ztráty.“ dodává Sonja.

Napsali o BOY:

„BOY jsou schopné napsat fantastický pop song o tom, jak někdo v kavárně nešikovně upustil talíř na podlahu.“ PopMatters

„Se svoji hravou a temperamentní hudbou si BOY po zásluze získaly pozornost po celém světě.“ Culture Collide

„BOY se daří zachytit krásné okamžiky života a držet si rovnováhu mezi oběma polohami – štěstím a melancholií, rychlým a pomalým i akustickými a syntetickými zvuky.“ Spex

Více informací a audio ukázky:
www.listentoboy.com
www.palacakropolis.cz

Předprodej lístků www.palacakropolis, v kavárně Paláce Akropolis, GoOut,

Dodala: Eva Kociánová
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 24. 5. 2016 08:00
Chovancová, Michaela. 2016. Dívčí duo BOY naplní Palác Akropolis pozitivní energií. Vychytané.cz. [Online] 24. 5. 2016. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=10317. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Divci-duo-BOY-naplni-Palac-Akropolis-pozitivni-energii
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.151s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.15.211.19
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:28