Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

NICK se vrací do JATEK78 už příští úterý 17. května

Hana Vagnerová, Michal Sieczkowski a Jiří Konvalinka se podruhé představí českému publiku v zajímavém divadelním projektu Petry Tejnorové.
Přidat na Facebook
Divadelní projekt režisérky Petry Tejnorové s názvem NICK se zabývá příběhy, které jsou natolik pravda, že jim nechceme věřit – a také příběhy, které jsou natolik fikce, že jim nedokážeme nevěřit.

True or false? To je, oč tu běží. Jevištní kaleidoskop podle skutečné události.

STK THEATRE CONCEPT je dnes již dobře známá malá produkční společnost, ve které vznikají drobné autorské divadelní projekty renomovaného režijního tandemu SKUTR a jejich spolupracovníků (Adéla Laštovková a Petra Tejnorová).

Vloni měl autorský projekt NICK režisérky Petry Tejnorové premiéru v Praze 9. listopadu.

Nyní se vrací 17. května na divadelní prkna JATEK78 samozřejmě spolu s Hanou Vagnerovou, Michalem Sieczkowským a Jiřím Konvalinkou (člen kapely VLOŽTE KOČKU, cena Anděl 2013), který je rovněž autorem hudby k představení, a neoddělitelnými audiovizuálními nástroji.

Další možnost vidět NICKa naživo budou mít diváci 19. 6. ve Studiu Beseda v rámci Festivalu evropských regionů v Hradci Králové.

NICK
Některé příběhy jsou natolik pravda, že jim neuvěříte. Skutečný příběh ztraceného a znovunalezeného syna.

Nick je příběh o chlapci z Texasu, který jednoho dne zmizel a po třech letech se jako zázrakem zase objevil. Příběh vyprávěný z pohledu tří ústředních aktérů – Nicka, jeho sestry a policejního vyšetřovatele – se skládá před očima diváka a postupně odhaluje svá zákoutí. Divák sám je vyšetřovatelem – příběh se mu otevírá z různých stran, z různých úhlů pohledu, v různých nasvíceních – a on sám se musí rozhodnout, ke které verzi se přikloní. Každá nová informace je dílek skládačky, který může zapadnout na různá místa. Nové úhly pohledu, nová data mohou zcela proměnit vyznění událostí. Je jen na divákovi, aby si poskládal svůj příběh – a rozhodl se, zda mu uvěří.

Inscenace NICK bude kombinovat prostředky divadelního, filmového a live performance jazyka. Režisérka využívá živé kontinuální snímání, v rámci jednoho záběru, bez možnosti (pře)střihnutí a propojuje vše s dalšími audiovizuálními prostředky.

K projektu NICK dodává Petra Tejnorová:
„ Audiovizuální prostředky, technologie pro mě úzce souvisejí se zpracováním konkrétního materiálu - v případě NICKA se jedná o konkrétní dokumentární materiál, jehož téma souvisí i s obecnější otázkou: čemu a za jakých podmínek jsme ochotni uvěřit? Neboť každá nová informace je dílek skládačky, který může zapadnout na různá místa. Doslova mě fascinují hranice mezi dokumentem a fikcí, baví mě odhalovat možnosti inscenace, projekce a manipulace skrze příběh a technologie.“

koncepce, režie: Petra Tejnorová
hrají: Hana Vagnerová, Jiří Konvalinka a Michal Sieczkowski
scénář, dramaturgie: Jan Tošovský
asistent režie a dramaturgie: Kateřina Jandáčková
scéna a kostýmy: Adriana Černá
hudba: Jiří Konvalinka
kamera: Marek Bartoš
Producent: STK Theatre Concept
Produkce: Pavla Klouzalová

Vstupenky na představení NICK do pražských JATEK78 zakoupíte od dnešního dne v síti GOOUT.

Více informací naleznete na www.stkconcept.cz

Partnerem představení NICK je AV MEDIA.

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 10. 5. 2016 08:00
Chovancová, Michaela. 2016. NICK se vrací do JATEK78 už příští úterý 17. května. Vychytané.cz. [Online] 10. 5. 2016. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=10262. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/NICK-se-vraci-do-JATEK78-uz-pristi-utery-17.-kvetna
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.108s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.135.194.49
Serverový čas: sobota 27. července 2024 08:14