Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Kniha: Jasný kandidát na thriller roku.

Přidat na Facebook
DÍVKA, KTERÁ SI ŘÍKALA TUESDAY je románovou prvotinou Stephena Williamse. Už dříve psal texty pro nejmenovanou slavnou rockovou kapelu, také vydal sbírku básní a knihu povídek. A pak to přišlo. Do jeho poklidného života v hrabství Severní Yorkshire vtrhla londýnská Tuesday a na britské literární scéně způsobila zemětřesení. Každý chtěl být u toho, každý o ní mluvil. A ve čtenářském hodnocení na Goodreads s naprostým přehledem předhonila všechny největší bestsellery tohoto žánru.

Zrození samotného příběhu Stephen Williams popisuje takto: „Tuesday, jak ji znáte, se mi zformovala v hlavě při probuzení se do jednoho temného rána roku 2014. A pak si jako Aténa moderního věku probojovala cestu z mých myšlenek přímo na papír, plně ozbrojená a připravená do akce. První kapitola knihy - útok ve vagónu metra - je zároveň vůbec první částí knihy, kterou jsem napsal. A než jsem tu kapitolu dokončil, Tuesday sama mi postupně řekla, kým je, co se jí stalo a jak s tím hodlá naložit. Pro spisovatele byla opravdovým darem.“



DÍVKA, KTERÁ SI ŘÍKALA TUESDAY, Stephen Williams
Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí krutě ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztratit. Když se objeví spojení mezi Tuesday a brutálními útoky na členy londýnského gangu, přistane případ na stole detektiva Losse: vyhořelého policajta, kterého pronásleduje stín nikdy nevyřešené vraždy jeho dcery.

Před třemi lety mu zemřela v náručí. Přišel pozdě a nikdy si to nepřestal vyčítat. Co je to za policajta, když neumí najít ani vraha vlastní dcery? Teď ale Loss poprvé znovu cítí naději: možná je právě případ Tuesday klíčem ke zjištění, proč musela jeho dcera zemřít.

Když se Stephen Williams nevěnuje literární či textařské tvorbě, vydělává si na živobytí hraným průvodcováním po legendami opředených historických budovách (scénáře si píše sám) a provozováním malé stavební firmy.

Českým čtenářům vzkazuje: „Momentálně vám můžu říct jen tolik, že příběh Tuesday zdaleka neskončil. Mám toho ještě tolik co říct. Byl bych moc rád, kdyby i u vás v Česku Tuesday rozvířila vody a všechny vás nadchla. Kdo ví, třeba se někdy setkáme v Praze. Můžeme posedět a dát si panáka.“

DÍVKU, KTERÁ SI ŘÍKALA TUESDAY přeložil do češtiny Michael Havlen a vyšla v nakladatelství DOMINO ve středu 6. dubna 2016.

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
neděle 24. 4. 2016 08:00
Chovancová, Michaela. 2016. Kniha: Jasný kandidát na thriller roku.. Vychytané.cz. [Online] 24. 4. 2016. [Citace: 20. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=10196. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kniha:-Jasny-kandidat-na-thriller-roku.
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.085s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.16.48.143
Serverový čas: sobota 20. dubna 2024 08:47