Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Zlín Slavia 0:1

Přinášíme čerstvé informace přímo z trávníku stadionu na zlínské Letné... Zlínská Tescoma tam před pár minutami podlehla po nepřesvědčivém výkonu pražské Slavii 0:1
Přidat na Facebook


Fotbalisté Zlína prohráli v utkání 22. kola první ligy se Slavií Praha 0:1. Jedinou branku Slavie vstřelil ve 40. minutě po rychlém protiútoku Toleski. Slavia se po tomto vítězství vrátila do čela tabulky.

Výsledek:

FC Tescoma Zlín - SK Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 40. Toleski. Rozhodčí: Adam - Zlámal, Handlíř. ŽK: Penner - Brabec, Blažek. Diváci: 3000.

Sestavy:

Zlín: Baránek - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Penner - Musil (68. Kraus), Šmahaj, Elšík, Dujka (81. Baranyai) - Žůrek, Malár. Trenér: Hoftych.

Slavia: Vaniak - Krajčík, Brabec, Suchý, Hubáček - M. Jarolím (46. Kalivoda), Tavares (83. Latka), Černý (70. Abraham), Pudil - Blažek, Toleski. Trenér: K. Jarolím.


Ligovou dohrávku značně zkomplikovalo počasí. Hodinu před výkopem začalo hustě sněžit, rozbředlý blátivý terén na hranici regulérnosti nejen hráčům obou týmů hodně ztížil pohyb, ale takřka znemožnil kombinační souhru. Za této situace trenér Slavie Karel Jarolím nechal pouze na lavičce náhradníků Latku, Kalivodu a útočníky Ivanu se Střihavkou. Také proto, že rozhodovala spíše hrubá síla a bojovnost ve středu pole podložená nákopy do protiútoků.

V tomto směru si vedl podstatně lépe domácí Zlín, který přehrával technického soupeře ve středu hřiště větším důrazem. Na dlouhé minuty ale byla jediným brankovým zábleskem hned v úvodu zápasu akce Zlína, kdy se po dlouhém výkopu brankáře Baránka dostal k zakončení Dujka. Jeho přízemní střelu brankář Vaniak jen s obtížemi vytáhl na roh.

Slavia se sice snažila o kombinační hru, dlouho ale nedokázala na těžkém terénu najít vhodnou zbraň na překonání pozorně bránících domácích zadáků. Teprve v závěru poločasu se dostal ve 40. minutě po nepřesné hlavičce slavistického obránce Brabce do šance Kroča, jenž z bezprostřední blízkosti pravačkou trefil pouze tyč a od ní se míč odrazil k brankáři Vaniakovi. Hned z protiútoku Pudil poslal hlavou přihrávku Blažkovi, který přiťukl míč Toleskému. Ten chytrou kličkou oklamal obránce Zbožínka, prosmýkl se okolo Kroči a střelou přes brankáře Baránka zaznamenal svou první trefu v dresu Slavie.

Úvodní branka dala charakter druhému poločasu. Slavia zpevnila defenzivu a snažila se kontrolovat hru. Zlín naopak hru otevřel a tlakem získal převahu. Snaha o vyrovnání ale na kluzkém terénu ztroskotávala na chybějící přesné finální přihrávce, bez níž se domácí fotbalisté dostávali pouze sporadicky k nebezpečnému zakončení. Brankáře Vaniaka vystrašil pouze Žůrek, který po Krausově centru mířil v 74. minutě těsně vedle.

Vzápětí se dostal po chybě domácího obránce Pazdery do protiútoku Toleski, jenž podstřelil i brankáře Baránka, který pouze zbrzdil míč. Ten se zastavil těsně před brankovou čarou a před dobíhajícím Toleskim zachránil situaci skluzem domácí obránce Zbožínek. Slavia využívala otevřenou obranu soupeře k častějším brejkům. V 77. minutě se dostal do další šance Blažek, před nímž ale zachránil situaci včasným vyběhnutím brankář Baránek. I když se v závěru do útočení zapojili i zlínští obránci Kroča a Zbožínek, Slavia těsné vítězství ubránila.

Zdroj: ČTK
fireman
(Ondřej Struška)
pondělí 24. 3. 2008 20:20
Struška, Ondřej. 2008. Zlín Slavia 0:1. Vychytané.cz. [Online] 24. 3. 2008. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1001. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Zlin-Slavia-0:1
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.077s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.135.196.60
Serverový čas: neděle 8. září 2024 04:17